Informatie

MC CHALET

Mc Chalet is gelegen in Val d’Illiez in het gelijknamige dal. Van de autobaan tot de voordeur is 12 km rijden. U bent dus zo bij het chalet en van het chalet zo weer op de autobaan.

SKIËN

In 5 auto-minuutjes bent u bij de gondel van Champéry, die u in één keer naar 2000 m hoogte brengt. Van daaruit kunt u skiën naar Frankrijk (Chatel, Avoriaz, Morzine, Les Gets etc.) of aan de Zwitserse kant blijven (Les Crosets, Champoussin, Morgins, etc.). Voor de gondel is een groot parkeerterrein. Iets verderop in Champéry gaat ook een stoeltjeslift omhoog, die u in twee etappes naar 2000 m hoogte brengt. 

U kunt er ook voor kiezen met het bergtreintje dat 250 m van Mc Chalet ligt, naar de gondel te gaan. Het treintje stopt pal achter de gondel. 

GOLFEN 

In de omgeving van Val d’Illiez zijn verschillende golfbanen (Montreux, Villars, Sierre, Sion, Evian, Crans-Montana). 

MOUNTAINBIKEN

Het moutainbikepark heeft meer dan 300 km gemarkeerde trajecten, van makkelijk tot moeilijk. 

HIKEN/ WANDELEN

Het gebied Les Portes du Soleil beschikt over een uitgebreid wandelgebied. Meer dan 800 km wandelpaden zijn gemarkeerd. Eén van de routes loopt bijvoorbeeld om de Dents-du-Midi. Dat is het ruige kalkmassief tussen het Val du Trient en het Val d’Illiez, en één van de mooiste bergketens van Zwitserland. De route kan in drie à vier dagetappes worden gelopen en heeft een lengte van 40 km. Verder zijn er allerlei routes langs bergmeertjes en met prachtige vergezichten.

De 800 km aan wandelpaden geeft al aan dat er zowel in de zomer als in de winter fantastische wandelingen gemaakt kunnen worden in Les Portes du Soleil. De gele bordjes op de palen wijzen overal de weg. Bovendien zijn wandelkaarten verkrijgbaar bij de VVV in Val d’Illiez en Champéry.
Op de hoogvlakte van Barme op 1500 m kunnen groot en klein oefenen in het klimmen. Op deze prachtige plek bevindt zich een 40 m hoge kalksteenrots met klimroutes van verschillende moeilijkheidsgraad. Maar u kunt hier ook boswandelingen maken of paddenstoelen zoeken.
Het klimparcours van Tière tussen Champéry en Val d’Illiez is een attractie tussen wandelen en alpinisme.

GALERIE DEFAGO 

Galerie Degafo in Champéry is een ware belevenis voor de wandelaar. Het is een meer dan 600 m lange galerij, die is uitgehakt in de rotsen en vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft op de omgeving.

MEER VAN GENÈVE

In 20 autominuten bent u bij het meer van Genève. In Le Bouveret is een aquaparc voor kinderen.
Huur eens een boot om een tochtje over het meer te maken.

PARAGLIDING OF PARAPENTE

In Val d’Illiez  is een ‘paragliding’-school. Hier kunt u de sport leren van bevoegde instructeurs. Begin met een duo-vlucht en na een aantal lessen bent u al in staat een vlucht te maken van de l’Aiguille des Champeys (2050 m) of van la Pointe de l’Au ( 2150 m).

TENNIS

Zowel in Val d’Illiez, als in Champéry zijn tennisbanen. In totaal 8 buitenbanen (ook verlichte) en 4 binnenbanen.

BADMINTON

Champéry heeft 2 badmintonplaatsen.

ZWEMMEN

Val d’Illiez beschikt over Thermen. Hier kunt u ook in de winter heerlijk buiten zwemmen. Het water is afkomstig van een warme bron en heeft een temperatuur van 33 graden Celsius. Handdoeken en ligstoelen zijn te huur. Voor een heerlijke massage kunt u een afspraak maken.
In Champéry kunt u zwemmen in het buitenbad of in het binnenbad van sportcentrum Palladium.

SCHAATSEN

In het Palladium van Champéry kunt u schaatsen. Ook is er een curlingbaan. U kunt zich aanmelden voor curlinglessen.

POINT SUD

Een uitdaging voor lichaam en geest is het park Point Sud in Champoussin. Hier kunt u als een ware Tarzan van boom tot boom klimmen via touwen en kabelbanen. Een echt avontuur in de bergen! Ook heel geschikt voor kinderen. Voor hen is een kleiner parcours beschikbaar, waar ze zich kunnen uitleven onder toezicht van hun ouders.
Het grotere parcours vergt 2 tot 3 uur en intussen bent u niet alleen sportief bezig maar geniet u van het natuurschoon, de geur van de dennen en het prachtige uitzicht op Les Dents-du-Midi.